Espresso crema- Here’s why it’s important


لوئيجي بِزِرا Luigi Bezzera ايتاليايي که دنبال راهي براي کم‌ کردن زمان استراحت و نوشيدن قهوه کارمندانش مي‌گشت اولين دستگاه اسپرسو را در اوايل سده نوزدهم ميلادي اختراع کرد. از آن زمان اسپرسو تغييرات زيادي به خود ديده و امروزه در سراسر دنيا يک نوشيدني پر مطالبه است. اسپرسو با عبور دادن آب نزديک به نقطه جوش و با فشار زياد از ميان دانه‌هاي آسياب شده قهوه درست مي‌شود و نسبت به قهوه داراي غلظت بيشتري است که همين غلظت موجب کافئين بيشتر و طعم قهوه قوي‌تر مي‌شود. با اين حال درست کردن يک نوشيدني قهوه خوب پروسه پيچيده‌اي دارد و لذت بردن از يک اسپرسوي خوب يکي از ساده‌ترين لذت‌هاي زندگي است.


اسپرسو از کجا آماده؟


اولين دستگاه اسپرسو ساز در ميلان توسط بِزِرا، صاحب يک کسب و کار توليدي ساخته شد؛ کسي که به يک قوري سريع‌تر براي درست شدن قهوه کارمندان و بالا رفتن بازده کاري آن‌ها نياز داشت. ثبت اختراع بزرا توسط دِسيدِريو پاوُني Desiderio Pavoni خريداري شد، شخصي که تصور مي‌کرد تلخي قهوه‌اي که به کمک بخار درست شده است بايد کمي بهتر شود. پس پاوُني شروع به آزمايش آب با فشار و دماي متفاوت کرد و به اين نتيجه رسيد که بهترين طعم در فشاري بين 8 و 9 بار (bar) و دمايي در حدود 195 درجه فارنهايت به دست مي‌آيد. اما دستگاه‌هاي اسپرسوسازي که امروز مي‌شناسيم در سال 1974 توسط گاجيا Gaggia  معرفي شدند. Gaggia Crème Caffe دستگاهي بود با هدف تجاري که براي اولين بار، پس از رد شدن آب پرفشار از بستر قهوه، نتايجي ثابت ارائه مي‌کرد و استفاده از آن راحت و به صرفه بود. 


 


امروزه اين نوشيدني نه با آب جوش، بلکه با آب داغ پرفشاري درست مي‌شود که از قهوه پودر شده عبور داده مي‌شود. به اين فرآيند «کشيدن» يا «گرفتن» يک شات اسپرسو مي‌گويند، کاري که بايد توسط دستگاه‌هاي جديد مجهز به اهرم براي شروع روند دم کردن قهوه انجام شود. نمونه‌هاي جديدتر اين دستگاه به جاي اهرم داراي يک دکمه ساده هستند. قهوه پودر شده در يک بسکت ي في با 7 تا 10 گرم قهوه در هر شات سينگل و 12 تا گرم براي شات دبل است. آب با فشار وارد قهوه داخل پرتا Portafilterمي‌شود که اسپرسوي آماده را داخل يک شات شيشه‌اي يا فنجان چيني رها مي کند. دم کردن اسپرسو 30 ثانيه زمان مي‌برد. اين قهوه که يک نوشيدني شيميايي پيچيده محسوب مي‌شود با از دست دادن حرارت به سرعت خراب مي‌شود و بايد در دماي 165 درجه فارنهايت به سرعت سرو شود.


اين قهوه چطور درست مي‌شود؟


تصور غلط و رايجي که درباره اسپرسو وجود دارد اين است که براي تهيه آن تنها از يک نوع دانه استفاده مي‌شود اما اسپرسو به هيچ دانه مخصوص يا نوع خاصي از رُست کردن نياز ندارد و مي‌توان آن را با همان دانه‌هاي قهوه که داخل دستگاه قطره‌اي معمولي ريخته مي‌شود درست کرد. تنها تفاوت در ميزان خرد شدن قهوه و نحوه آماده کردن اسپرسو است. شرکت‌هاي توليدکننده قهوه در آمريکا مثل استارباکس براي تهيه اسپرسوها از دانه‌هايي استفاده مي‌کنند که بيشتر رُست شده و تيره‌ تر هستند. در ايتاليا نيز، رُست متوسط رايج تر است.


 


اسپرسو با داشتن کافئين و طعم زيادي که دارد براي ترکيب شدن با نوشيدني‌ها و برخي از خوراکي‌ها بسيار مناسب بوده و ماده اصلي نوشيدني‌هاي مختلفي است. مهم‌ترين ترکيبات آن، کافه لاته و کاپوچينو هستند و بسياري از کافه‌ها نيز دست به ابداع ترکيبات جديدي با اسپرسو مي‌زنند. مثلا آفوگاتوAffogatto نوعي دسر است که با ريختن يک شات اسپرسو روي بستني درست مي‌شود. همين طور آمريکانو که ترکيب اسپرسو و آب به يک اندازه است. آندره‌آ ايلي تاجر بزرگ ايتاليايي و صاحب شرکت ايلي عقيده دارد اين نوشيدني، جادوي شيمي در يک فنجان است.

با غذا ساز چه غذاهايي ميتوان درست کرد؟

نحوه درست کردن قهوه ترک

چگونه مرغ سوخاري رژيمي در سرخ کن درست کنيم ؟

با غذاساز چه غذاهايي را مي توان درست کرد ؟

قهوه اسپرسو چيست و چگونه درست مي شود ؟

بهترين روش درست کردن ناگت مرغ

قهوه ,يک ,اسپرسو ,مي‌شود ,درست ,آب ,درست مي‌شود ,است که ,يک شات ,يک نوشيدني ,با فشار

مشخصات

آخرین ارسال ها

آخرین جستجو ها

جوجه کشی شترمرغ مقالات و سخنرانی های دکتر بهیار سلیمانی بازیگران و سلبریتی ها اندیشکده امام صادق علیه السلام سایت رسمی سیبمو فایل nezamevazifee کار اموزی jelveynilo mikhakiplus فروش آهن - جوشکاری و تراشکاری- فلزات